Què és la inversió en valor o la value investing i per què és una bona opció per acabar l’any

Medpatrimonia

19 set. 2022

“Preu és el que pagues, valor és el que reps”. 

Aquesta frase de Warren Buffet -possiblement un dels millors inversors de la història- bé podria definir les bases del value investing o inversió en valor, una filosofia d'inversió que busca generar rendibilitats positives de manera consistent a llarg termini invertint en empreses on existeixi una diferència important entre el seu valor i el preu al qual l'està valorant el mercat.  Està basada en l'adquisició de valors de qualitat a un preu per sota del seu valor real. 

 

Per què pot interessar-te la gestió 'Value' com a inversor? 

Ens trobem en un escenari de tipus d'interès a l'alça, amb un entorn polític inestable i grans rotacions sectorials que deriven en un mercat complex. En altres paraules, vivim un moment en el qual factors aliens a l'economia influeixen sobre les borses. Doncs bé, en aquesta situació, un enfocament de gestió en valor pot ser diferencial en un escenari com el present per a encarar la recta final d’any. 

La filosofia Value inverteix en companyies infravalorades pel mercat i que tenen un alt potencial de revaloració. Aquesta estratègia d’inversió va dirigida a aquells inversors que busquen el creixement del seu capital en un horitzó de llarg termini, ja que no sols es tracta d'invertir en companyies que cotitzen per sota del seu valor real, sinó també esperar el temps necessari perquè gran part d'aquest valor sigui realitzat.

Medpatrimonia, com a comercialitzador d’Andbank Espanya, disposa del fons d’inversió Gestió Value, que presenta els següents avantatges:

  • Únic: és l’únic fons que inverteix en fons d'inversió de les principals gestores: azValor Internacional FI, Bestinver Internacional FI, Cobas Selecció FI  i Magallanes European Equity P FI.
  • Flexible: els gestors dels fons tenen flexibilitat per invertir a on veuen valor, sense restriccions.
  • Diversificació: permet accedir a diferents sectors i mercats, apostant per la diversificació per a reduir el risc.

 

El Value Investing o inversió en valor és una combinació entre estratègia financera i psicologia, doncs és està orientada a obtenir rendibilitats a llarg termini. A més, és una referència essencial per a conèixer les interioritats del mercat, ja que requereix d’un anàlisi exhaustiu de les empreses per tal de poder detectar quines estan infravalorades i tenen potencial de creixement.

 

Com et podem ajudar amb el Value Investing a Medpatrimonia? 

Des de Medpatrimonia posem al teu abast un equip de gestors que t'ajudarà a definir la teva estratègia d'inversió. Si estàs interessat a obtenir més informació sense compromís sobre el fons Gestió Value, pots enviar el següent formulari de contacte i un assessor especialitzat de Medpatrimonia contactarà amb tu.