Diferències entre l'anàlisi tècnica i l'anàlisi fonamental per a la presa de decisions d'inversió

Medpatrimonia

23 jul. 2024

Anàlisi tècnica

L'anàlisi tècnica se centra en l'estudi de dades històriques de preus i volum d'un actiu per predir-ne el comportament futur. Aquest enfocament es basa en la idea que tota la informació rellevant ja està reflectida al preu de l'actiu i que els patrons històrics tendeixen a repetir-se.

 

Avantatges de l'anàlisi tècnica

L'anàlisi tècnica és especialment útil per a estratègies de compravenda d'actius a curt termini, ja que permet als inversors prendre decisions ràpides basades en senyals de compra o venda generats pels indicadors. D'altra banda, destaca per la seva aplicabilitat, ja que l'anàlisi tècnica pot ser utilitzada per a qualsevol tipus d'actiu financer, incloent-hi accions, divises, criptomonedes i primeres matèries.

 

Eines i tècniques de l'anàlisi tècnica

  • Gràfics de preus: Els inversors tècnics utilitzen gràfics de veles, línies i barres per visualitzar el moviment del preu.
  • Indicadors tècnics: Eines matemàtiques com les mitjanes mòbils, l'índex de força relativa (RSI), el MACD (Moving Average Convergence Divergence) i les bandes de Bollinger ajuden a identificar tendències i punts d'entrada/sortida.
  • Suports i resistències: Nivells de preus on la demanda o l'oferta tendeixen a ser forts i actuen com a barreres que el preu pot trobar difícil de superar.
  • Patrons de gràfics: S’analitzen formacions com el cap i les espatlles, triangles, banderes i dobles sostres/terres per preveure futurs moviments de preus.

 

Anàlisi fonamental

L'anàlisi fonamental s'enfoca a avaluar el valor intrínsec d'un actiu i a examinar factors econòmics, financers i qualitatius relacionats amb l'empresa o l'actiu en qüestió. Aquest enfocament cerca determinar si un actiu està infravalorat o sobrevalorat en funció dels seus fonaments.

 

Avantatges de l'anàlisi fonamental

L'anàlisi fonamental ajuda els inversors a fer una valoració precisa, ja que permet determinar el valor intrínsec d'un actiu i facilita decisions d'inversió a llarg termini. Es tracta d'una anàlisi més completa, ja que proporciona una visió integral de l'empresa i les seves futures perspectives. A més, tendeix a ser menys influenciat per la volatilitat del mercat a curt termini.

 

Eines i tècniques de l'anàlisi fonamental

  • Estats financers: Els analistes examinen els estats de resultats, els balanços i els fluxos d'efectiu per avaluar la salut financera d'una empresa.
  • Ràtios financers: Indicadors com el PER (Preu/Earnings Ratio), ROE (Return on Equity), marge de benefici i raó de deute sobre capital ajuden a comparar empreses i avaluar-ne l'exercici.
  • Anàlisi del sector: Avaluar l'entorn competitiu i les perspectives del sector on opera l'empresa.
  • Factors macroeconòmics: considerar variables com la inflació, taxes d'interès, creixement econòmic i polítiques governamentals.

L'anàlisi tècnica i l'anàlisi fonamental són enfocaments complementaris que es poden utilitzar conjuntament per a una comprensió més completa del mercat. Mentre que l'anàlisi tècnica és ideal per a traders que busquen aprofitar moviments de preus a curt termini, l'anàlisi fonamental és preferida per inversors que busquen identificar oportunitats d'inversió a llarg termini basades en el valor intrínsec dels actius. L'elecció entre l'un o l'altre, o una combinació de tots dos, dependrà dels objectius d'inversió, horitzó temporal i tolerància al risc.

 

Com pot ajudar Medpatrimonia? 

Com a agents financers d'Andbank España, entitat de banca privada i autoritzada per fer assessorament financer i gestió d'inversions, posem a la disposició dels nostres clients un equip d'assessors professionals experts en gestió patrimonial amb accés a un ampli ventall de productes d'inversió de les principals gestores mundials.

Si desitges més informació sense compromís sobre els nostres serveis, pots emplenar aquest formulari i un assessor expert contactarà amb tu.

 

Medipatrimonia Invest, SL (*) ("Medpatrimonia"), com a Agent Financer d’Andbank España Banca Privada SAU (**), intervé en la comercialització i assessorament dels seus productes i Serveis financers. (*) Medipatrimonia Invest S.L. B64963978. Registre Mercantil de Barcelona, volum 40.955, foli 16, full B-373.894, inscripció 1a. (**) Andbank Espanya Banca Privada, S.A.U.—CIF A-58.891.672 – Domicili social: Passeig de la Castellana, 55, 3ª, 28046-Madrid.—Codi Entitat Bancària BdE, 0200.—Dades registrades: Reg. Mercantil Madrid, Full M-770821, Volum 43696, Foli 196.