Inversió sostenible: fons SIGMA Global Sustainable Impact (GSI)

Medpatrimonia

19 oct. 2020

Medpatrimonia a través d’Andbank España, entitat especialitzada en banca privada, presenta el nou fons SIGMA Global Sustainable Impact (GSI), un vehicle d'inversió multiactiu que aplica criteris ESG (mediambientals, socials i de bon govern corporatiu, per les seves sigles en anglès). Es tracta d’un fons mixt que pretén generar un impacte positiu directe -a través de les seves inversions- i  en destinar el 9 % de la comissió de gestió i el 100 % de la comissió d’èxit a finançar projectes de recerca contra el càncer. 

 

Doble enfocament: Best in Class i inversions d'impacte

El fons es compon d’una cartera d’actius que permet assignar els pesos finals de la cartera a la renda variable, la renda fixa, altres fons i ETF amb un enfocament global. La manera d’aplicar els criteris ESG en la filosofia del fons és el matís que marca la diferència de la gestió, que es basa en dos motius complementaris: d’una banda, la recerca de les companyies líder en el seu sector en matèria de bon govern corporatiu i de pràctiques sostenibles, seguint l’estratègia Best in class, i, de l’altra, la “inversió d’impacte”, que inverteix en companyies que per la seva activitat generin un impacte mediambiental o social positiu.

Aquest doble enfocament s'aconsegueix invertint en fons temàtics que impacten en els Objectius de Desenvolupament Sostenible  de l'ONU, com el sector educatiu, l'alimentació sostenible, el tractament d'aigua o, fins i tot, en emissions de crèdit per al desenvolupament dels països emergents.

El llançament d'aquest producte és un nou pas en el camí iniciat fa tres anys per Andbank amb l'adhesió als Principis per a la Inversió Responsable de l'ONU. Des de llavors, l'equip gestor de l'entitat ha fet un intens treball per a integrar aquests criteris d'inversió responsable en la presa de decisions i en la construcció de carteres.

Medpatrimonia com agent financer d’Andbank España, SA,  posa a disposició dels seus clients un equip d’assessors especialitzats que l’informaran en profunditat sobre aquest fons així com altres productes d'inversió i donaran resposta a les seves necessitats específiques d’inversió d’acord amb el seu perfil. Si vols més informació omple aquest formulari i un assessor expert contactarà amb tu.

 

Aquesta nota no és cap publicitat o recomanació de productes i serveis financers o d’inversió. Abans de prendre cap decisió d’inversió ha de consultar la documentació oficial (p.ex. fulletons dels vehicles d’inversió, nota-resum d’ofertes públiques, etc.), i sol·licitar informació a les entitats financeres.