La importància de l’‘asset allocation’ a les inversions

Medpatrimonia

19 març 2024

L'asset allocation o assignació d'actius és un element crucial al sector de les inversions. La distribució dels recursos financers entre diferents classes d'actius, com ara accions, bons, immobles o efectiu, marcarà el camí per assolir els objectius d’inversió que et proposis.

 

Què cal tenir en compte a l'hora de fer l'asset allocation?

 

Objectius financers 

Abans d'assignar actius és crucial que tinguis clars els teus objectius financers a curt, mitjà i llarg termini. Estàs invertint per a la jubilació, l'educació dels teus fills, la compra d'una casa o un altre objectiu específic? Les teves fites financeres influiran en l'assignació d'actius que triïs.

 

Tolerància al risc 

És important comprendre quant risc estàs disposat a assumir a les teves inversions. Això pot dependre de factors com la teva edat, la teva situació financera, les teves experiències prèvies en inversió i els teus terminis temporals. Un cop determinat el teu perfil de risc, és important que el teu asset allocation vagi en consonància amb el risc que decideixis prendre en els teus productes d'inversió.

 

Horitzó temporal

El teu horitzó temporal, és a dir, el període durant el qual planeges mantenir les teves inversions, també afectarà l'assignació d'actius. Si tens un horitzó temporal més llarg, com seria si planeges la teva inversió dècades abans de la jubilació, és possible que et puguis permetre assumir més riscos i optar per una assignació més agressiva. En cas que el teu horitzó temporal sigui més curt, probablement vulguis una assignació més conservadora per tal de protegir el teu capital.

 

Diversificació

La diversificació és fonamental per reduir el risc a la teva cartera. En distribuir les teves inversions entre diferents classes d'actius, pots mitigar l'impacte de la volatilitat en un actiu específic. A més, dins de cada classe d'actius també és important diversificar, per exemple, invertint en accions de diferents sectors i regions geogràfiques.

 

Revisió constant 

Revisar la cartera és essencial per mantenir la teva assignació d'actius en línia amb els teus objectius i la teva tolerància al risc. Amb el temps, és possible que certs actius superin els altres, cosa que pot desequilibrar la teva assignació original. Reequilibrar periòdicament la cartera et permetrà vendre actius que han tingut un rendiment sòlid i comprar aquells que estan infravalorats, i d’aquesta manera mantindràs la teva estratègia d'inversió en curs.

 

Avaluació i seguiment 

Finalment, és crucial avaluar regularment els resultats de la cartera i ajustar l'assignació d'actius segons calgui. Els canvis en la teva situació financera, els teus objectius o el mercat poden requerir que facis ajustaments a la teva estratègia d'inversió.

Considerar tots aquests aspectes t’ajudarà a construir una assignació d'actius sòlida i ben equilibrada que s'adapti a les teves necessitats i t’ ajudi a assolir els teus objectius financers a llarg termini.

 

Com et podem ajudar des de Medpatrimonia

A Medpatrimonia posem a la teva disposició el nostre equip d'assessors per analitzar el teu perfil i oferir-te la solució òptima a la gestió del teu patrimoni. Com a Agent Financer d'Andbank España, et donem accés a una àmplia gamma de productes financers i oportunitats d'inversió: més de 6.000 fons d'inversió de 200 gestores internacionals i més de 100 plans de pensions de 17 gestores diferents.

Si estàs interessat en obtenir més informació sense compromís, envia el següent formulari de contacte i un assessor especialitzat contactarà amb tu.

 

Medipatrimonia Invest, SL (*) ("Medpatrimonia"), com a Agent Financer d’Andbank España Banca Privada SAU (**), intervé en la comercialització i assessorament dels seus productes i Serveis financers.

(*) Medipatrimonia Invest S.L. B64963978. Registre Mercantil de Barcelona, volum 40.955, foli 16, full B-373.894, inscripció 1a. (**) Andbank Espanya Banca Privada, S.A.U.—CIF A-58.891.672 – Domicili social: Passeig de la Castellana, 55, 3ª, 28046-Madrid.—Codi Entitat Bancària BdE, 0200.—Dades registrades: Reg. Mercantil Madrid, Full M-770821, Volum 43696, Foli 196.