La gestió de patrimoni: què és i per què és tan important

Medpatrimonia

28 març 2023

Hi ha persones que més enllà del seu nivell econòmic, tenen el seu propi patrimoni personal. Però, tant si és petit com gran, és molt important tenir una bona gestió patrimonial per tal de treure’n rendiment a mig-llarg termini. 

Si bé la gran varietat d'opcions d'inversió disponibles en el mercat és molt variada, el que és cert és que pot arribar a ser aclaparadora. Si disposes de béns i vols optimitzar-los, el més aconsellable és desenvolupar una estratègia per a la gestió patrimonial amb l’assessorament d’un professional financer amb qui definirem uns certs objectius d'inversió a partir dels quals ens elaborarà una planificació personalitzada. 

La importància de l’assessorament patrimonial

Un assessor de patrimoni és un expert en la gestió de patrimoni de particulars i empreses, que te com a tasca seleccionar les millors opcions financeres i patrimonials per als seus clients per treure’n un rendiment. Aquestes recomanacions les realitzarà sempre tenint en compte les necessitats particulars de cada usuari (perfil d'inversor, preferències d'actius, etc.) i els moments més oportuns propiciats pel mercat. En la pràctica, la majoria dels consells que un assessor de patrimoni recomanarà tindran a veure amb decisions d'inversió.

Com a punts més importants a l’hora de traçar una estratègia patrimonial, l’assessor financer tindrà en compte els següents: balanç del client, objectius i pla financer.

Anàlisi i balanç

En aquesta primera etapa es tracta de recopilar la major quantitat d'informació del client, per a després elaborar una projecció de possibles ingressos i despeses en un futur. S’han de reunir dades rellevants com el perfil de risc, informació d'actius del client, així com el seu patrimoni financer i no financer. A part de tot això, conèixer la quantia econòmica  que el client està disposat invertir. En últim lloc, recopilar les dades financeres fiscals, les quals dependran del país en el qual es trobi.

Definir la meta

En aquest pas, l'objectiu o meta del client han de ser definits pel gestor de patrimonis, qui ha de tenir en compte la situació del mercat, el panorama econòmic global, les tendències sociològiques o el context  i la influència fiscal. 

Moltes vegades aquests projectes poden ser bastant ambiciosos, però és important esmentar que aquestes metes o plans han de ser específics, tangibles i per descomptat assolibles en un període de temps establert. 

Pla financer

En aquest últim punt, ja tenint en clar els objectius plantejats en el pas anterior, es defineixen quines seran les accions específiques que ens portaran a complir de manera òptima aquestes metes o objectius. És molt important que el client estigui d'acord amb cadascuna de les accions a dur a terme per a poder aconseguir de manera satisfactòria cadascun dels objectius traçats.

Un cop ja s’ha definit una planificació i una estratègia de gestió patrimonial cal mesurar periòdicament els resultats de l'estratègia i inversions i fer els ajustos que siguin necessaris per a adaptar-se als moments canviants del negoci, del nucli familiar o de les condicions econòmiques i socials generals de cada persona.

 

Com et pot ajudar Medpatrimonia? 

Com a agents financers d’Andbank, posem a la disposició dels nostres clients un equip de professionals experts en gestió patrimonial amb accés a un ampli ventall de productes d’inversió de les principals gestores mundials.

Si desitges més informació sobre els nostres serveis, pots omplir aquest formulari i un assessor expert contactarà amb tu.

 

*Medipatrimonia Invest S.L. B64963978. Registre Mercantil de Barcelona, volum 40.955, foli 16, full B-373.894, inscripció 1ª. **Andbank España Banca Privada, S.A.U.—CIF A-58.891.672 – Domicilio social: Paseo de la Castellana, 55, 3ª, 28046-Madrid.— Código Entidad Bancaria BdE, 0200.—Datos registrales: Reg. Mercantil Madrid, Hoja M-770821, Tomo 43696, Folio 196