La importància de l’arquitectura oberta en la gestió discrecional de carteres

Medpatrimonia

23 febr. 2023

La gestió discrecional de carteres és una forma de gestió d'inversions en la qual les decisions de comprar i vendre actius les pren un professional expert en nom del client. Ell decidirà en tot moment què comprar i vendre perquè el client aconsegueixi la major rendibilitat possible, dins del seu perfil de risc.

En contractar un producte o servei de gestió delegada, l'assessor financer fa una anàlisi del client en el qual determinarà quin és el seu nivell d'aversió al risc, les seves necessitats de liquiditat a curt termini i les seves expectatives de rendibilitat. Vist tot això, l'assessor o gestor en qüestió determinarà quin tipus de cartera és la més convenient per al client.

La gestió delegada de carteres inclou, a més, el servei de monitoratge i seguiment d'inversions el que implica que el gestor selecciona els actius en els quals inverteix en funció de la seva visió de mercats de cada moment, buscant recollir sempre les seves millors idees d'inversió.

 

La importància de l'arquitectura oberta en la gestió discrecional de carteres 

L'arquitectura oberta és el principal avantatge que tenen les carteres gestionades, ja que permeten al client la possibilitat d'accedir a una àmplia varietat d'instruments financers, siguin propis o aliens, nacionals o Internacionals. I es caracteritza perquè el client té la total llibertat de triar un producte o un altre, evitant el conflicte d'interès que apareix quan l’entitat només vol vendre el seu propi producte. 

 

Raons per les quals l'estalviador es veu beneficiat amb l'arquitectura oberta:

1. Personalització de l'oferta

Els productes d'inversió han d'adequar-se als objectius de l'estalviador, i no a l'inrevés. Això s'aconsegueix tenint un gran espectre d'opcions en el nostre haver, i que ens permetrà triar aquella que sigui la inversió més adequada.

2. Alt nivell d'adaptació a l'entorn

Tenir accés a un ampli ventall de fons permet escollir a cada moment els actius més interessants i facilita poder aconseguir la rendibilitat esperada.

3. La rendibilitat

A l'hora de realitzar inversions, és important tenir en compte les rendibilitats reals que es poden obtenir en funció del perfil de risc. 

4. Orientació al client

El servei financer de qualitat, respon a oferir a cada client el que millor s'adapta a les seves necessitats particulars. 

 

I quin valor afegit ofereix Medpatrimonia?

La gestió discrecional de carteres és el servei de més valor afegit al que et pot donar accés Medpatrimonia, com agent financer d’Andbank España. Accediràs al seu equip gestor expert, el qual t'acompanya en tot el procés d'inversió: 

  • Estudi del teu perfil de client.
  • Definició dels objectius d'inversió, en funció de les teves necessitats i el perfil de risc definit.
  • Elaboració de l'estratègia d'inversió: analitza, selecciona i monitoritza els productes d’inversió nacionals i internacionals per construir una cartera adaptada a les teves necessitats amb la millor selecció.
  • Seguiment i control dels resultats de forma dinàmica i àgil, monitoritzant el mercat per tal de reaccionar de forma àgil i optimitzar el rendiment de les inversions.
  • A més, a través de Medpatrimonia accediràs a més de 6.000 fons d'inversió de 200 gestores internacionals i més de 100 plans de pensions de 17 gestores diferents.

 

Si vols més informació, omple aquest formulari i un assessor de Medpatrimonia et donarà resposta.

 

Aquest és un text divulgatiu i d'actualitat sobre la inversió i el servei de gestió de carteres. No es promociona ni es fa publicitat de cap producte financer en concret, i, en tot cas, cal advertir, segons mana el Banc d'Espanya i la CNMV, que la rendibilitat de les inversions està sempre subjecta a les fluctuacions de mercat, que les rendibilitats passades no condicionen ni preveuen drets en el futur, així com que la rendibilitat de determinats productes pot ser nul·la o, en el pitjor dels casos, negativa.

MEDIPATRIMONIA INVEST, S.L. és Agent bancari de ANDBANK ESPAÑA, S. a. Dades identificatives: NIF B64963978. Domicili social: Passeig de la Bonanova, 47, Barcelona 08017; Registre Mercantil de Barcelona, volum 40.955, foli 16, fulla B-373.894, inscripció 1a.