Previsions econòmiques i dels mercats financers per al 2022

Medpatrimonia

22 des. 2021

Des de Medpatrimonia, com agents d’Andbank Espanya, fem un repàs de les previsions econòmiques als principals mercats internacionals que marcaran el devanir del 2022. 

 

EUA

La inflació col·loca a la Fed en el camí de la normalització, però les condicions favorables del mercat podrien persistir, amb el Cost del Capital encara sensiblement per sota del Retorn del Capital durant tot el 2022.

A nivell macroeconòmic, s’estima un creixement del 5 % i la reducció de l’atur farà  que s’arribi a la plena ocupació. No obstant això, l'apreciació potencial és limitada en renda variable i pot incrementar la volatilitat en la renda fixa. En quant al dòlar mantindrà la seva fortalesa al curt i mitjà termini. 

 

Europa

La pressió inflacionista anirà cedint al llarg del 2022 i es preveu una actuació del Banc Central Europeu flexible i protectora que, juntament amb el suport fiscal dels governs, podria mantenir condicions favorables per al crèdit, el cicle econòmic i els actius. 

A nivell polític, és un any amb eleccions a França i Itàlia. Si ve al país veí, tot apunta a la continuïtat de Macron, al país transalpí es rumoreja la tornada de Draghi. 

En quant als mercats financers, s’anticipa un bon any a per la renda variable europea, amb un 8-9 % per sobre dels nivells actuals per a l’Eurostoxx50 . Tanmateix, continua l’optimisme en els valors cíclics i es considera atractiu el mercat britànic.

 

El Japó

L'estímul continuarà a tota velocitat i s’estima que el PIB s’incrementarà per sobre del 5.5 %. A més, el govern de Japó segueix reduint les dures restriccions  imposades per la pandèmia. Tot això ens fa preveure en que el seu mercat bursàtil tingui un potencial de creixement de fins al 12 % respecte els nivells actuals.

 

Xina

A la Xina el ritme de creixement pot caure a nivells vistos per última vegada en 1990 degut a la crisi immobiliària i que afecta a tot el teixit empresarial. A més, es preveu que els EEUU prenguin mesures més contundents per tal de reduir els vincles comercials amb la Xina.

Aquests factors ens fan mantenir la prudència en la renda variable.

 

Estil d'Inversió per a 2022 

El 2022 serà un any més d'inversió temàtica que d'índexs, ja que els índexs estan per sobre del 20% i els índexs temàtics entre el 8%-9%. Creiem que 2022 serà una mica més semblant a 2020, on val la pena no tenir tant per geografia sinó en temàtiques guanyadores (la robòtica, l'encriptació, la computació quàntica, dividend, canvi climàtic, restauració d'ecosistemes, salut).

Si bé la  inflació ha estat la gran protagonista dels darrers mesos, a nivell global, es preveu que al 2022 retorni els nivells prepandèmics. Tot i això, els inicis d’any podrien ser irregulars, tal i com ho van ser al 2021, però augurem que l’apetit dels inversors es mantindrà en nivells que permetin recolzar el preu dels actius.

En cas de voler ampliar la informació al respecte de les previsions dels mercats de cara a 2022, Medpatrimonia, posa la teva disposició el seu equip d’assessors especialistes. Pots sol·licitar una cita a través del següent formulari

 

Avís legal: El valor de tota inversió està subjecte a fluctuacions de mercat, sense que costos o rendibilitats passades condicionin o generin drets en el futur, podent la rendibilitat arribar a ser nul·la o negativa.

 

Medipatrimonia Invest S.L. B64963978, Passeig de la Bonanova, 47 -08017-Barcelona.- Registre Mercantil de Barcelona, volum 40.955, foli 16, full B-373.894, inscripció 1ª. (**) Andbank Espanya, S.A. - Passeig de la Castellana, 55, 3a planta - 28046 Madrid. Espanya. C.I.F. A-86.701.711 - R. M. de Madrid T. 31.181, F. 115, S. 8a, H. M-561.28, Insc. 1ª - Registre de Bancs i Banquers de Banc d'Espanya, nombre 1.544.