Què és un bróker cec?

Medpatrimonia

30 set. 2019

Aquest intermediari financer sol operar en un mercat molt específic, el de deute anotat.

Els brókers o corredors de borsa són les persones que podem veure treballant en les borses de valors de tot el món i que sempre apareixen atenent múltiples pantalles alhora. La seva funció és la de realitzar la compravenda d'instruments financers  -accions- i són una de les claus que mantenen en marxa els mercats financers mundials. Són, en definitiva, els intermediaris entre els qui desitgen vendre i els qui busquen comprar.

Amb el pas dels anys, la figura del bróker s'ha anat dividint en diferents especialitats i una d'elles és, precisament, la de bróker cec.

 

Mantenint l'anonimat

Com a intermediari, el bróker gestiona la compravenda d'accions, bons i tot allò amb el que s'opera dins dels mercats financers mundials. Així, la principal característica del bróker cec és que les operacions les realitza mantenint l'anonimat del comprador i el venedor. Més enllà d'aquest punt, la compravenda es realitza de manera habitual, sent el venedor qui fixa el preu al qual vol vendre les seves accions i el comprador estableix quant està disposat a pagar per elles. En tot aquest procés, el bróker exerceix de facilitador, ja que ell és qui està autoritzat per llei a comprar i vendre directament dins del mercat financer.

És important assenyalar que, encara que el comprador i el venedor desconeguin la identitat de l'altre, continuen tenint accés a tota la informació relacionada amb la seva operació, que està estipulada per llei.

 

Si desitges més informació sobre els nostres serveis, pots omplir aquest formulari, o trucar-nos al telèfon 93 567 88 51 i un assessor expert contactarà amb tu.

 

 

*Medipatrimonia Invest S.L. B64963978. Registre Mercantil de Barcelona, volum 40.955, foli 16, full B-373.894, inscripció 1ª. **Andbank España, S.A.U. – Paseo de la Castellana, 55, 3ª planta - 28046 Madrid. España. C.I.F. A-86.701.711 – R. M. de Madrid T. 31.181, F. 115, S. 8ª, H. M-561.28, Insc. 1ª - Registro de Bancos y Banqueros del Banco de España, número 1.544.