Actualitat Medpatrimonia

Troba els articles més interesants i les darreres notícies

Merchfondo, l’exemple de fons de gestió activa que bat rècords

Merchfondo, l’exemple de fons de gestió activa que bat rècords

22 nov. 2022

Un dels criteris a l'hora de triar un fons d'inversió ha de ser la solidesa dels seus resultats a llarg termini. T’expliquem com Merchfondo, en la seva aposta per la gestió activa al llarg del temps i la seva orientació a la generació de retorns, ha aconseguit un resultats envejables des de fa 35 anys.

Continuar llegint...
romandre invertit mantener inversión Medpatrimonia

Romandre invertit: quan la millor estratègia d'inversió no és qüestió del moment, sinó del temps

25 oct. 2022

En la difícil decisió d'invertir sempre es plantegen les opcions de quan haig d'entrar o sortir dels mercats. La clau no és buscar un instant puntual (market timing), sinó mantenir la inversió en el temps (time in the market) per a maximitzar les probabilitats d'obtenir un rendiment positiu.

Continuar llegint...
value gran

Què és la inversió en valor o la value investing i per què és una bona opció per acabar l’any

19 set. 2022

Des dels anys 30 existeix la filosofia d'invertir en valor, també coneguda com a value investing. Aquesta manera d’invertir s'ha fet cada vegada més popular gràcies a persones com Warren Buffet. Però, és una estratègia a tenir en compte per a encarar els darrers mesos de l’any?

Continuar llegint...
inversions estiu

Consells per mantenir les inversions segures a l’estiu

7 jul. 2022

L'estiu és probablement el moment de l'any en què podem tenir la tendència a pensar que, de la mateixa manera que fem nosaltres, els nostres diners i les inversions han de descansar. No obstant això, fins i tot l'estiu pot ser el millor moment per a començar a invertir, o, en el cas que ja siguis inversor, reforçar els teus moviments i la teva estratègia

Continuar llegint...
Què és l’estagflació i com podem fer per fer-li front

Què és l’estagflació i com podem fer per fer-li front

23 juny 2022

La inflació suposa que els teus diners valen menys i tens menys capacitat adquisitiva, però si a aquesta inflació imparable s'uneix, a més, l'estancament econòmic, es produeix l'estagflació. Com afecta al consumidor en el seu dia a dia? Hi ha alguna manera de fer-li front?

Continuar llegint...
Què és la gestió discrecional de carteres?

Què és la gestió discrecional de carteres?

19 maig 2022

La gestió del patrimoni és una tasca exigent que té un nivell de responsabilitat molt elevat. A través del servei de gestió discrecional de carteres pots deixar en mans de gestors i analistes especialitzats la teva estratègia i decisions d'inversió.

Continuar llegint...