Què és i quins avantatges té la gestió discrecional de carteres

Medpatrimonia

22 febr. 2024

Què és la gestió discrecional de carteres?

Amb clients cada vegada més exigents i amb necessitats més específiques d'inversió, la gestió de carteres discrecionals apareixen com una solució per als qui requereixen un servei integral en el maneig de les inversions. Així, la gestió discrecional de carteres és una forma de gestió d'inversions en la qual les decisions de comprar i vendre actius les pren un professional expert en nom del client. Ells decidiran en tot moment les decisions d’inversió perquè el client aconsegueixi la major rendibilitat possible.

 

Quins avantatges té invertir en una cartera gestionada versus una altra tipologia d'instrument? 

L'arquitectura oberta és el principal avantatge que tenen les carteres gestionades, ja que permeten al client la possibilitat d'accedir a una àmplia varietat d'instruments financers, siguin propis o aliens, nacionals o Internacionals. Es caracteritza perquè el client té la total llibertat de triar un producte o un altre, evitant el conflicte d'interès que apareix quan l’entitat només vol vendre el seu propi producte.

Aquest model d'inversió sorgeix de la necessitat de les entitats d'oferir els millors productes i el millor servei als seus clients els qui, sens dubte, obtenen molts avantatges:

 

- Professionalisme i experiència

Els gestors de carteres són professionals amb experiència i coneixements als mercats financers. La seva experiència permet identificar oportunitats d'inversió i gestionar el risc de manera efectiva. 

 

- Inversions personalitzades

És l'essència de l'arquitectura oberta i permet que cada client triï on vol invertir sobre la base de les seves prioritats d'inversió, el seu objectiu i el perfil de risc.

 

- Accés a Inversions globals i millors productes

El client té accés a productes d'estalvi i inversió de qualsevol part del món, de qualsevol sector podent invertir en els millors productes de cada categoria.

 

- Inversions més segures

  • Diversificació i optimització: davant l'àmplia oferta de productes d'inversió que ofereix l'arquitectura oberta, major possibilitat de diversificar la inversió d'acord amb els objectius de l'inversor i les condicions del mercat, cosa que ajuda a reduir el risc específic i maximitzar els rendiments ajustats al risc.
  • Adaptabilitat i flexibilitat: amb la gestió discrecional de carteres, el gestors poden ajustar ràpidament l’assignació d’actius en resposta a canvis en les condicions del mercat o en les circumstàncies personals de l’inversor, assegurant que la cartera romangui alineada amb els objectius a llarg termini.

 

Quin valor afegit ofereix Medpatrimonia?

La gestió discrecional de carteres és el servei de més valor afegit al que et pot donar accés Medpatrimonia, com agent financer d’Andbank España. Accediràs al seu equip gestor expert, el qual t'acompanya en tot el procés d'inversió:

 

  1. Estudi del teu perfil de client: analitza la teva situació i el grau de risc que vols prendre.
  2. Definició dels objectius d'inversió, en funció de les teves necessitats i el perfil de risc definit.
  3. Elaboració de l'estratègia d'inversió: analitza, selecciona i monitoritza els plans de pensions i fons d'inversió. nacionals i internacionals per construir un catàleg adaptat a les teves necessitats amb la millor selecció.
  4. Execució i implantació de l’estratègia adoptada.
  5. Seguiment i control dels resultats de forma dinàmica i àgil, monitoritzant el mercat per tal de reaccionar de forma àgil i optimitzar el rendiment de les inversions.

 

A més, a través de Medpatrimonia accediràs a més de 6.000 fons d'inversió de 200 gestores internacionals i més de 100 plans de pensions de 17 gestores diferents. 

Si està interessat en conèixer millor el servei de gestió discrecional de cartera i vols més informació, omple aquest formulari i un assessor de Medpatrimonia et contactarà.

 

Medipatrimonia Invest, SL (*) ("Medpatrimonia"), como Agente Financiero de Andbank España Banca Privada SAU (**), interviene en la comercialización y asesoramiento de sus productos y Servicios financieros.

(*) Medipatrimonia Invest S.L. B64963978. Registro Mercantil de Barcelona, volumen 40.955, folio 16, hoja B-373.894, inscripción 1ª. (**) Andbank España Banca Privada, S.A.U.—CIF A-58.891.672 – Domicilio social: Paseo de la Castellana, 55, 3ª, 28046-Madrid.—Código Entidad Bancaria BdE, 0200.—Datos registrales: Reg. Mercantil Madrid, Hoja M-770821, Tomo 43696, Folio 196.