Merchfondo, l'èxit de la gestió activa en el llarg termini

Medpatrimonia

27 jul. 2021

Des del seu llançament a finals dels 80, l'important ha estat la selecció de valors, que es duu a terme sota una aproximació fonamental, buscant empreses que solucionin una necessitat específica. 

Quan es tracta de parlar de fons, començar per parlar de rendibilitats és eloqüent. I aquestes són les impressionants xifres del MERCHFONDO. Fins a finals de 2020, la rendibilitat anualitzada del fons a 10 anys ha estat del 16%, del 12% en els últims cinc anys i prop 18 % en els darrers 3 anys. Sense dubte, una demostració de consistència que tant a curt, mig o llarg termini, ha demostrat el seu èxit.

 Gràfic

 Font: *Andbank España

Raons per a invertir en el fons?

  • La rendibilitat que mantinguda en el temps és sinònim de consistència.
  • La diversificació: uns 22 sectors i més de 54 valors, amb una combinació molt interessant entre grans i petites i mitjanes empreses. 
  • La cartera del MERCHFONDO recull projectes resistents en el temps com Gilead, ara coneguda per tots després del COVID-19, però ja en cartera des d'abans per la seva cura contra l'hepatitis C, el seu lideratge en el tractament de la SIDA y la seva expertesa en malalties infeccioses. O Qualcomm, un valor històric en la seva cartera que destaca en el món del 5G, IoT i mobilitat. O Aerie amb un innovador tractament per al glaucoma.
  • La gestió activa i continuada dels valors seleccionats i el seu pes dins el fons, han donat a Merchfondo aquesta consistència. Sap adaptar-se a les necessitats del moment, incrementant el pes en accions que el gestor creu que estan infravalorades i venent les que ja han arribat al preu objectiu. 

Estem davant un fons que el seu espectre d'inversió és ampli i entre les seves posicions podem trobar-nos valors que encaixarien en sectors cíclics, de creixement o els també coneguts com “value”. És així un fons “eclèctic” que per sobre de tot persegueix la generació de retorns, al marge del comportament dels índexs de renda variable.

Si vols més informació sense cap compromís sobre aquest o altres fons d’inversió, o necessites assessorament per orientar les teves inversions, pots posar-te en contacte amb el nostre equip d'assessors de Medpatrimonia a través d'aquest formulari.

 

Avís legal: El valor de tota inversió està subjecte a fluctuacions de mercat, sense que costos o rendibilitats passades condicionin o generin drets en el futur, podent la rendibilitat arribar a ser nul·la o negativa.

Merchfondo FI és un fons d'inversió gestionat per Andbank Wealth Management SGIIC, SA, i comercialitzat per Andbank Espanya, SA, i pot consultar la informació legal preceptiva, les seves característiques registrades i el seu fullet complet a la pàgina web de la CNMV, en el següent enllaç: http://www.cnmv.es/Portal/Consultas/IIC/Fondo.aspx?isin=ES0162332037

Medipatrimonia Invest, SL (*) ( "Medpatrimonia") intervé en la comercialització, com Agent Financer d'Andbank Espanya, SA (**).

(*) Medipatrimonia Invest S.L. B64963978. Registre Mercantil de Barcelona, volum 40.955, foli 16, full B-373.894, inscripció 1ª. (**) Andbank Espanya, S.A. - Passeig de la Castellana, 55, 3a planta - 28046 Madrid. Espanya. C.I.F. A-86.701.711 - R. M. de Madrid T. 31.181, F. 115, S. 8a, H. M-561.28, Insc. 1ª - Registre de Bancs i Banquers de Banc d'Espanya, nombre 1.544.