COVID-19: com invertir en temps de volatilitat

Medpatrimonia

8 abr. 2020

A l’escenari de profunda caiguda d'activitat que ens enfrontem el seguirà un procés de recuperació. A partir d'aquí la decisió sobre incrementar o no el risc depèn de cadascú, del seu nivell d'exposició actual. No és el mateix l'estalvi que es pot necessitar a curt termini que el destinat a la jubilació o que l'excedent que es pugui invertir a llarg termini amb l'única finalitat de creixement patrimonial. 

Però si ens fixem en moments passats, la renda variable, després de períodes de forta correcció (caigudes superiors al 20% com les que hem viscut), ha tingut un positiu comportament en terminis que van des dels 3 mesos als 5 anys següents (veure taula). L'estudi recull, ni més ni menys, el pas per una depressió global, una guerra mundial, una reconstrucció de l'espai europeu, una crisi monetària, una crisi severa de crèdit i una crisi de valoració de nova economia.

 

 

És cert que aquesta crisi té característiques específiques i noves que conviden a ser prudents abans de fer una lectura directa d'episodis previs, però sol haver-hi, en aquests diferents moments, elements compartits:

  1. El mercat de valors és un joc d’esperança positiva: com més temps hi estem invertint més creixerà el nostre patrimoni.
  2. Intentar esbrinar què farà el mercat a curt termini sol ser contraproduent.
  3. Intentar evitar una caiguda normalment porta a obtenir rendiments més baixos a llarg termini.
  4. Un inversor de llarg termini que inverteix amb caigudes de mercat del 25% té mitja feina feta. Un que inverteix amb caigudes del 50% ho té pràcticament tot fet.

 

Si desitges més informació sobre els nostres serveis, pots omplir aquest formulari i un assessor expert contactarà amb tu.

 

A Medipatrimonia Invest, SL, en tant que és agent financer de Andbank España, SA., hi trobaràs el servei d’assessorament financer (advisory), i, el de gestió discrecional de carteres d’Andbank Wealth Management SGIIC, SA.

 

Medipatrimonia Invest S.L. B64963978. Registre Mercantil de Barcelona, volum 40.955, foli 16, full B-373.894, inscripció 1ª. **Andbank España, S.A.U. – Paseo de la Castellana, 55, 3ª planta - 28046 Madrid. España. C.I.F. A-86.701.711 – R. M. de Madrid T. 31.181, F. 115, S. 8ª, H. M-561.28, Insc. 1ª - Registro de Bancos y Banqueros del Banco de España, número 1.544.