Merchfondo, l’exemple de fons de gestió activa que bat rècords

Medpatrimonia

21 jul. 2023

Les grans xifres s'obtenen en el llarg termini. I així ho demostra Merchfondo, un dels pocs productes espanyols creat fa 36 anys que pot presumir d’una rendibilitat anualitzada del 9,1 % des del seu inici fins a tancament de 2022, i que, en el primer semestre de 2023, continua amb la tendència i acumula prop d’un 10 % de creixement. 

És a dir, tots els partícips que haguessin invertit 6.000 euros (un milió de les antigues pessetes) en el fons el dia en què va ser registrat en la CNMV, el 16 de juny de 1987, tindrien ara prop de  200.000 euros si haguessin mantingut la seva inversió en tot aquest període.

 

La gestió activa, la clau de l’èxit

L'èxit d'aquest fons radica en el seu estil d'inversió que busca, de manera activa, el creixement del valor de la participació a llarg termini a través de la inversió en diferents instruments financers i mercats mundials, en la proporció i termini que es consideren més adequats a cada moment. És a dir, prendre decisions d'inversió en base a l'anàlisi de companyies i mercats per part d'un equip gestor, pensant en la seva evolució al llarg termini i no en el valor d’adquisició. Això, comporta un profund coneixement del mercat i dels valors en els que s’inverteix, els quals es seleccionen centrant-se en els models de negoci de les empreses: innovació, cartera de productes/serveis, barreres d'entrada, management, solidesa de balanços, etc.

 

Què ofereix Merchfondo i quines són les raons per a invertir en el fons? 

La rendibilitat continuada en el temps, que és sinònim de consistència.

La diversificació: uns 22 sectors i més de 60 valors, amb una combinació molt interessant entre grans i petites i mitjanes empreses. 

La cartera del MERCHFONDO recull projectes resistents en el temps.

La gestió activa i continuada. Els valors seleccionats varien en funció de les necessitats del moment, incrementant el pes de la inversió en els valors que el gestor creu que estan infravalorats i venent les que ja han arribat al preu objectiu. 

 

Rendibilitats anualitzades de Merchfondo: 

35 anys = 9,1%

15 anys = 9,8 %

10 anys = 14,1 %

5 anys = 9,1 %

3 anys = 8,2 %

 

Estem davant un fons que el seu espectre d'inversió és ampli i entre les seves posicions podem trobar-nos valors que encaixarien en sectors cíclics, de creixement o els també coneguts com “value”. És així un fons “eclèctic” que per sobre de tot persegueix la generació de retorns, al marge del comportament dels índexs de renda variable.

 

Com et podem ajudar a Medpatrimonia amb les teves inversions?

Si vols més informació sense compromís sobre aquest o altres fons d’inversió gestionats per Andbank, o necessites assessorament per orientar les teves inversions, pots posar-te en contacte amb el nostre equip comercial de Medpatrimonia a través d'aquest formulari, i et facilitarem l’accés a tots aquests serveis, com Agents d’Andbank.  

 

Avís legal: El valor de tota inversió està subjecte a fluctuacions de mercat, sense que costos o rendibilitats passades condicionin o generin drets en el futur, podent la rendibilitat arribar a ser nul·la o negativa.

Merchfondo FI és un fons d'inversió gestionat per Andbank Wealth Management SGIIC, SA, i comercialitzat per Andbank Espanya, SA, i pot consultar la informació legal preceptiva, les seves característiques registrades i el seu fullet complet a la pàgina web de la CNMV, en el següent enllaç: http://www.cnmv.es/Portal/Consultas/IIC/Fondo.aspx?isin=ES0162332037

Medipatrimonia Invest, SL (*) ("Medpatrimonia") intervé en la comercialització, com Agent Financer d'Andbank Espanya, SA (**).

(*) Medipatrimonia Invest S.L. B64963978. Registre Mercantil de Barcelona, volum 40.955, foli 16, full B-373.894, inscripció 1ª. (**) Andbank Espanya, S.A. - Passeig de la Castellana, 55, 3a planta - 28046 Madrid. Espanya. C.I.F. A-86.701.711 - R. M. de Madrid T. 31.181, F. 115, S. 8a, H. M-561.28, Insc. 1ª - Registre de Bancs i Banquers de Banc d'Espanya, nombre 1.544.