COVID-19: incertesa positiva en les xifres econòmiques

Medpatrimonia

4 maig 2020

L'evolució del coronavirus segueix, amb lentitud, dinàmiques positives en bona part dels països desenvolupats. A les xifres epidèmiques se suma una esperança més pròxima en relació amb possibles tractaments per al virus. Europa es comença a reobrir de forma molt gradual, amb la primera quinzena de maig com a data perquè alguns dels grans països relaxin les mesures de confinament. El denominador comú dels calendaris, encara teòrics, serà la “gradualitat” per a evitar una nova onada de contagis.

Des d'un punt de vista polític, l'atenció està posada a Europa i una nova cimera. Què cal esperar d'aquesta? Més recursos sota la forma d'un Fons per a la Reconstrucció d'Europa que podria rondar els 1-1,5 bilions d'euros. Demanda de major integració que parteix no sols dels polítics, sinó dels ciutadans. Nous passos, o “promesa de dur-los a terme” semblen necessaris des d'una Europa la resposta fiscal de la qual davant la crisi és encara inferior a la d'altres economies, potencialment menys afectades, com l'estatunidenca. Primes de risc als països perifèrics que, a l'espera d'aquesta cita, han vingut empitjorant.

Amb les fortes caigudes del petroli hem vist retrocedir a energètiques i a la part del crèdit més exposat a aquest sector, el mercat de High Yield. L'explicació cal buscar-la en les dificultats per a poder emmagatzemar l'excés d'oferta que persisteix malgrat les retallades anunciades. La falta de visibilitat, de nou, sobre quan i quant podria recuperar la demanda ens porta a una visió més cauta sobre el petroli de curt termini.

En aquest entorn d'incertesa, i els canvis que porta associada aquesta situació, hi haurà guanyadors i perdedors: actius, empreses, sectors. Som així de selectius i prudents en el curt termini. Les majors cauteles les tindríem davant mercats que han recuperat una part significativa de les reculades, o amb aquells actius que no compten amb el suport des de les compres dels bancs centrals. Reflectint aquesta lenta gradualitat en la volta a la situació pre-coronavirus, esperem uns beneficis empresarials que podrien tancar l'any amb una caiguda superior al 20% en bona part dels índexs dels països desenvolupats. Per al cas concret del mercat americà de renda variable, per valoració, estaríem així en nivells que no conviden a vendre, però tampoc a acumular més posicions.

 

Font: Andbank per a Medpatrimonia AVIS: Aquesta nota no és cap publicitat o recomanació de productes i serveis financers o d’inversió. Abans de prendre cap decisió d’inversió ha de consultar la documentació oficial (p.ex. fulletons dels vehicles d’inversió, nota-resum d’ofertes publiques, etc…), i sol·licitar informació a les entitats financeres.

 

Font: Banc d’España

Si desitges més informació sobre els nostres serveis pots omplir aquest formulari i un assessor expert contactarà amb tu.  

 

 

A Medipatrimonia Invest, SL, en tant que és agent financer de Andbank España, SAU., hi trobaràs el servei d’assessorament financer (advisory), i, el de gestió discrecional de carteres d’Andbank Wealth Management SGIIC, SA.

Medipatrimonia Invest S.L.– Passeig de la Bonanova, 47, 08017-Barcelona, CIF B64963978. Registre Mercantil de Barcelona, volum 40.955, foli 16, full B-373.894, inscripció 1ª. **Andbank España, S.A.U. – Paseo de la Castellana, 55, 3ª planta - 28046 Madrid. España. C.I.F. A-86.701.711 – R. M. de Madrid T. 31.181, F. 115, S. 8ª, H. M-561.28, Insc. 1ª - Registro de Bancos y Banqueros del Banco de España, número 1.544.