MERCHFONDO, l'èxit de la gestió activa en el llarg termini

Medpatrimonia

8 jul. 2020

Merchfondo és un fons d’inversió amb una vocació de renda variable global i un horitzó d'inversió de llarg termini no renyida amb la gestió activa. Des del seu llançament a finals dels 80, l'important ha estat la selecció de valors, que es duu a terme sota una aproximació fonamental, buscant empreses que solucionin una necessitat específica.

Quan es tracta de parlar de fons, començar per parlar de rendibilitats és eloqüent. I aquestes són les impressionants xifres del MERCHFONDO. Fins a finals de 2019, la rendibilitat anual acumulativa del fons des de finals de 1987 ha estat del 9%, a 10 anys del 16% i del 10% en els últims cinc anys. Per a aquells desitjosos de mirar el curt termini, la recuperació del MERCHFONDO després de les caigudes d'enguany ha estat també destacable, amb “només” un 6% de caiguda a 26 de juny.

 

 

Raons per a invertir en el fons?

  • La rendibilitat que mantinguda en el temps és sinònim de consistència.
  • La diversificació: uns 20 sectors, més de 40 valors, amb una molt interessant mescla d'empreses de gran capitalització al costat d'altres de grandària petita-mitjana en borsa. La cartera del MERCHFONDO recull projectes resistents en el temps com Gilead, ara coneguda per tots després del COVID-19, però ja en cartera des d'abans per la seva cura contra l'hepatitis C, el seu lideratge en el tractament de la SIDA y la seva expertise en malalties infeccioses. O Portola, que després de molt de temps en cartera ha estat recentment adquirida per una altra empresa i és tota una referència en el món dels anticoagulants de nova generació. O Aerie amb un innovador tractament per al glaucoma.

 

 

No estem davant un fons que pugui encasellar-se en cap estil concret, sinó que el seu espectre d'inversió és ampli i entre les seves posicions podem trobar-nos valors que encaixarien en sectors cíclics, de creixement o els també coneguts com “value”. És així un fons “eclèctic” que per sobre de tot persegueix la generació de retorns, al marge del comportament dels índexs de renda variable.

 

Per a guiar-li, assessorar-lo i ajudar-lo a prendre totes aquestes decisions amb el millor resultat possible, pot posar-se en contacte amb el nostre equip d'assessors de Medpatrimonia a través d'aquest formulari.

 

Avís legal: El valor de tota inversió està subjecte a fluctuacions del mercat, sense que costos o rendibilitats passades condicionin o generin drets en el futur, podent la rendibilitat arribar a ser nul•la o negativa.

Merchfondo FI és un fons d'inversió gestionat per Andbank Wealth Management SGIIC, SA, i comercialitzat per Andbank España, SA, i pot consultar el seu fullet complet aquí: http://www.cnmv.es/portal/verdoc.axd?t={ee24941f-*e3ab-4162-*9fb9-*5ace52d6a2c0}

Medipatrimonia Invest, SL () (“Medpatrimonia”) intervé en la comercialització, com a Agent Financer de Andbank España, SA (*).

()*Medipatrimonia Invest S.L. B64963978. Registre Mercantil de Barcelona, volum 40.955, foli 16, fulla B-373.894, inscripció 1a. (*)*Andbank España, S. a. – Passeig de la Castellana, 55, 3a planta - 28046 Madrid. Espanya. C.I.F. A-86.701.711 – R. M. de Madrid T. 31.181, F. 115, S. 8a, H. M-561.28, Insc. 1a - Registre de Bancs i Banquers del Banc d'Espanya, número 1.544.